Nyelvtanulás önállóan angolul

1. ENGLISH FOR EVERYONE

4 szintű tananyag könyvvel és munkafüzettel, ingyenesen letölthető hanganyaggal (www.dkefe.com). Elsősorban vizuális nyelvtanulóknak ajánljuk! 

2. PONS MEGSZÓLALNI 1 HÓNAP ALATT

A PONS kiadó ’leggyorsabb nyelvtanfolyam’ elnevezésű tananyaga egy 190 oldalas könyvből és 1 audio CD-ből áll. A könyv alapja egy folytatásos történet állandó szereplőkkel, melynek végighallgatása közben könnyedén meg lehet tanulni az angol nyelv alapjait. Párbeszédek, angol-magyar szószedet, kis nyelvtan, majd gyakorlatok, mindez 10 leckén át. Valóban csak a legszükségesebb dolgokat tanítja, némi országismereti adalékkal.

3. KIS ANGOL NYELVTAN

Dohár Péter könyve már klasszikusnak számít: a szerző olyan tapasztalt nyelvtanár, aki jól ismeri a magyar nyelvtanulók gondolkodását, és emiatt el tudja mondani emberi nyelven, sok humorral, hogyan is működik másképp az angol nyelv, mint a magyar. Szórakoztató, olvasmányos könyv, szinte el is felejtjük, hogy nyelvtanozunk!

4. ANGOL NYELV KEZDŐKNEK (Express English 1)

Hagyományosnak mondható tankönyv, kimondottan magyarok nyelvtanulóknak, vagyis fordítási feladatok és kétnyelvű szószedetek is vannak benne. 

5. OXFORD ANGOL NYELVTAN

A tananyag már egészen B2 szintig viszi a nyelvtanulót, tehát nyelvvizsgára vagy érettségi vizsgára készülőknek is hasznos lehet. A könyv bőséges gyakorlási lehetőséget biztosít, példákkal illusztrált magyar nyelvű magyarázatokkal. CD-ROM-os kiadásával számítógépen is lehet gyakorolni.

6. KÉPES NYELVTANFOLYAM ANGOL 

Színes, érdekes, magazin jellegű képi anyagon alapul a PONS kiadó vizuális nyelvtanulóknak szánt tananyaga, ami 13 mindennapi témához adja meg az alapvető szókincset egy pici nyelvtannal fűszerezve.