Angolórák a Libra Books-ban

Kedves Angoltanár Kolléga!

Figyelmébe ajánljuk új, teljesen ingyenes szolgáltatásunkat, az ANGOLÓRÁK A LIBRA CAFÉ-ban elnevezésű programunkat.

Igény szerint, előre egyeztetett időpontban 60 vagy 90 perces angol órákat tartunk középiskolai csoportoknak a Libra Café különtermében (1085 Budapest, Kölcsey u. 2.).

Az angolóráknak kizárólag szakmai jellege van, nem pedig könyvek vagy szolgáltatások eladása. Célunk az, hogy a rendezvény által megismerjék a fiatalok a könyvesboltunkat, ahova később esetleg szívesen betérnek majd.

Választható témák:

1. Mire jó az egynyelvű szótár? (Bemutatásra kerülnek a legnépszerűbb szótárak, azaz az értelmező szótár, a thesaurus szótár, a kollokációs szótár, stb., valamint nyelvi készségfejlesztő gyakorlatokat végzünk a szótárakkal.)

2. Milyen nyelvvizsgát válasszunk? (Bemutatásra kerülnek a legnépszerűbb nyelvvizsgák, és a legfontosabb vizsgafelkészülési módszerek, technikák.)

3. Milyen könnyített olvasmányokkal tanulhatunk? (Ez nem előadás, hanem olyan workshop, ahol egy feladatlap kérdéseire kell válaszokat találniuk a diákoknak a könyvesboltban bóklászva, majd a válaszokat megbeszéljük.)

4. Writing Workshop (Hogyan írjunk hatásos fogalmazásokat és leveleket? Hogyan értékelik ezeket az irományokat a nyelvvizsgákon? Ez egy workshop jellegű foglalkozás, 90 perc.)

5. Készüljünk együtt a Pearson nemzetközi nyelvvizsgára! (5x60 perc ingyenes foglalkozás azoknak a diákcsoportoknak, akik a Libra Books vizsgaközpontban Pearson nyelvvizsgára jelentkeznek.)

A foglalkozásokat dr.Szabó Péter nyelvpedagógus vezeti.

Jelentkezés és időpont egyeztetés a training@librabooks.hu címen vagy a 06 70 770 1280-as telefonszámon.

 

Visszajelzések:

 

Dear Mr Szabó,

We want to say thank you for the amazing presentation. We learned so many things that are going to help us with our language exam. We also learned how we can use a monolingual dictionary both in print and with the CD-Rom that goes with it. It was a clear and helpful presentation.

We really enjoyed ourselves, it’s a pity that the room was cold. The chairs were comfortable, but gave strange noise when we moved it. Working  in mixed ability groups was fun, it was good to work together and help each other. It was a nice experiance to study English with someone outside school.

We hope to meet  you again sometime,

Best wishes

Móni, Noémi, Luca, Hanna, Fanni, Olívia, Anna, Patrik, Dóri, Laura, Janka, Panka, Rebeka, Alexa, Lili, Mimi, Bertold, Dani, Domi, Aurél, Emma, Pati, Bogi, Gergő, Petra, Gréti, Réka, Misi, Lili, Luca, Emese, Miss Rita, and Miss Anna

 

Jó volt, hogy csapatban dolgoztunk, mi magunk is gondolkoztunk. Ha valamit nem értettünk, meg tudtuk beszélni egymás között.

Megtanultuk, hogyan kell használni egy angol-angol szótárt, és azt is, hogy hogyan lehet egy szöveget átírni egyszerűen, egyes szavak cseréjével.

Kár, hogy egy kis elzárt helyiségben voltunk.

I really enjoyed spending time in the bookshop because we could use English in a foreign environment. It was good because we could practise using and English-English dictionary. I think the class was very loud, I hope that we can change a bit.

I hope that we will go there again.

Szép volt a hely, rendezett és tiszta. Tetszett a pincehangulat.

Megtanultuk, hogy nagyon egyszerűen lehet komplex mondatokat írni egy egyszerű mondatból, és megtanultuk a szótárban a jelzések jelentését.

Megtanultuk, hogy az egynyelvű szótárakkal jobban lehet nyelvet tanulni, mint a kétnyelvűekkel.

Sajnos én a pincehelyiségben nem tudtam koncentrálni.

I really enjoyed the bookshop, my favourite part was the test that we had to take.

Nekem különösen a szótárhoz tartozó CD romos feladatok voltak érdekesek, mert kicsit nehezen megy a hallás utáni szövegértés, és ezen ilyeneket is lehet gyakorolni. Sajnáltam, hogy nem tudtam hozzászólni az órához.

I enjoyed working with people from the other group, it was refreshing to do something together with them J

I learnt how to use a dictionary, and I learnt how to copy/paste examples into my essay.

I’m wondering how much, the dictionary  we used, cost. I really need on, it could help me a lot in writing my blog.

Megtanultam egynyelvű szótárból tanulni, és szavakat helyettesíteni.

Szívesen visszamennék csak úgy, hogy kevesebben vagyunk.

Tetszett, hogy csapatokban dolgoztunk és az előadó kitért a részletekre. Új szavakat tanultam, illetve azt, hogy hogyan fejlesszem az angol fogalmazásom ha pl. vizsgára készülök.

Én két haladó angolossal voltam egy csapatban és jó volt, hogy tudtak nekem segítnei. Új szavakat ismertem meg, és ezt a helyet nem ismertem eddig, szóval már tudom, hogy „ilyen” is van. Az igazat megvallva a végén nekem már kicsit hosszú volt az óra.

Megtanultam, hogy egy szót hogy lehet helyettesíteni egy mondattal.

Megtanultam, hogy egy ilyen szótárban milyen fontos dolgok vannak (pl. középen lévő témakörök, mit jelent ha egy szó mögött vagy egy szám)

 

Class 9NY at Kodály School

http://www.kodaly-bp.sulinet.hu/

18 October 2017

 

Tisztelt Munkatárs!

Köszönetemet szeretném kifejezni Szabó Péter számára, aki tegnap kora délután foglalkozást tartott iskolánkba járó nyolcadikosaink számára.

A gyerekek és magam is hasznosnak találtuk az elhangzottakat, melyek jó útravalóként szolgálnak továbbtanulásukhoz. A feladatok megoldása során használt szótár is felkeltette az érdeklődésünket, biztos vagyok benne, hogy néhányan szert tesznek rá.

Köszönettel: Miákits Gabriella, 1. Számú Általános Iskola, Százhalombatta

2013.05.16.

 

Last week we took part in a fun event at the bookshop. We got interesting quests to do like finding different titles or could review books that we had already read.
I personally added so many books on my wishlist! It seemed a haven for booklovers. I would recommend a visit to schoolgroups of all ages, because you get inspiration to read books in English.

Thank you for the lovely occasion!

Ibolyka Molnár 9Ny Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti iskola Budapest, Marczibányi tér 1.

2015.11.26.

 

Nagyon jól éreztük magunkat csoportommal a foglalkozáson. A csapatverseny lefoglalta a diákjaimat és olyannyira elmélyedtek a feladatok megoldásában, hogy időhosszabbítást kértek, hogy minden kérdésre megtalálhassák a válaszokat , amihez jó megfigyelő képességükre, találékonyságukra és általános műveltségükre volt szükség. A légkör közvetlen és kellemes volt, biztosan visszatérünk még.

Köszönettel,
Lakos Erika és a Budapest VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium nyelvi előkészítős diákjai

2016. május