ENGLISH PILL 224/365: ADVANTAGES and DISADVANTAGES

Figyeld meg, milyen kifejezésekkel lehet kifejezni valami előnyeit:

THE GREAT ADVANTAGE OF digital cameras is that there is no film to process. (A digitális fényképezőgépek nagy előnye, hogy nincsen film, amit elő kéne hívni.)

Regular exercise has many BENEFITS, including reducing the risk of heart disease. (A rendszeres testmozgásnak sok előnye van, köztük a szívbetegségek esélyének csökkentése.)

The committee will consider THE MERITS OF the proposal. (A bizottság figyelembe fogja venni a javaslat erényeit.)

One of the GOOD POINTS ABOUT the car is that it is easy to drive. (Az autó egyik előnye, hogy könnyen lehet vezetni.)

The small but powerful battery is another of the camera’s many PLUS POINTS. (A kicsi, de erős akku a fényképezőgép sok előnyének egyike.)

THE GREAT THING ABOUT living in a city is that you can go shopping at almost any hour of the day or night. (A városi élet nagy előnye, hogy az ember a nap vagy az éjszaka bármely órájában elmehet vásárolni.)

THE BEAUTY OF the design is that it is so simple. (A design szépsége az, hogy annyira egyszerű.)

És valami hátrányait:

The MAIN DISADVANTAGE OF this book is its price. (Ennek a könyvnek a fő hátránya az ára.)

The MAJOR DRAWBACK OF this method is that it can be very time-consuming. (Ennek a módszernek fő hátránya az, hogy nagyon időigényes tud lenni.)

THE DOWNSIDE OF running your own business is that you are responsible if anything goes wrong. (A saját cégnek az a hátránya, hogy te vagy felelős, ha bármi baj történik.)

There are good points and BAD POINTS ABOUT single sex schools. (Vannak előnyei és hátrányai is a nem koedukált iskoláknak.)